Ana içeriğe atla

DASK’lı Konut Sayısı Arttı, Kasko Yüzde 8’de Kaldı

2024’e girerken farklı poliçe tekliflerini karşılaştırma olanağı sunan Enuygunsigorta.com’un Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, 2023 yılı sigorta verilerini değerlendirdi. Özdoğan, ilk 10 aylık resmi verilere göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğunu, kaskoda ise sigortalı araç sayısındaki artışın piyasaya çokça sıfır araç girmesine rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 ile sınırlı kaldığını olduğunu söyledi. 

2023 yılı sigorta sektörü açısından son derece hızlı geçti. Enuygunsigorta.com’un Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, 2023 yılına dair DASK, kasko, sağlık, trafik ve seyahat sigortalarıyla ilgili verileri paylaştı. 

2023 yılında Enuygunsigorta.com üzerinden kasko adetlerinde bir önceki yıla göre yüzde 54’lük bir artış yaşandığını, kasko yaptıranların yüzde 46’sının İstanbul’da olduğunu söyleyen Özdoğan, İstanbul’dan sonra en çok kasko yaptırılan illerin sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli olduğunu belirtti. 

DASK’lı Konut Sayısı Arttı, Kasko Yüzde 8’de Kaldı

Elektrikli Araçların Sayısı Yavaş Da Olsa Artıyor

Enuygun verilerine göre kasko yapılan araçların yüzde 32’sinin 1- 4 yaş aralığında, yüzde 26’sının ise 5-8 yaş aralığında olduğu bilgisini veren Özdoğan, sıfır araçlara yapılan kasko oranının ise yüzde 4'te kaldığını belirtti ve “Kasko yaptırılan sıfır araçların yüzde 21’i elektrikli araç. Yeni araç satışlarında elektrikli araçların tercih edilmeye başlandığını görüyoruz” dedi.

Özdoğan’ın verdiği bilgilere göre 2023 yılında en çok kasko yapılan araç markası yüzde 11’lik pay ile Volkswagen oldu. İkinci sırada Renault, üçüncü sırada ise Fiat yer alıyor.  

2023 Seyahat Trendlerinde Vizesiz Ülkelere Yönelim Olsa Da Seyahat Sağlık Sigortası Tüm Hızı İle Büyüyor

Seyahat Sağlık Sigortası satışlarında öne çıkan ülkelerin; Almanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve Fransa olduğunu belirten Çiğdem Özdoğan şu bilgileri verdi: “Seyahat Sağlık Sigortası satın alanların yüzde 50’si bu ülkelere gitti. Seyahat Sağlık Sigortası, vize işlemleri için gerekli evraklar arasında olduğu için vize istenen ülkelerin sıralamada yukarıda yer alması çok normal. Yunanistan, adalara vizesiz yolculuk imkanı sunmaya başladığı için Aralık ayında bu ülkeye gidiş için alınan poliçe üretimi yavaşladı. Yunanistan’ın yerini ise Macaristan ile kapıda vize alınabilen Dubai ve vizesiz ülkelerden Bosna Hersek ve Sırbistan aldı. Bazı vize istemeyen ülkelerin yine de Seyahat Sağlık Sigortası istiyor olması da poliçe üretimine etki ediyor.”

Enuygunsigorta.com’un verilerine göre seyahat sağlık sigortası satın alanların yüzde 50'si 25-42 yaş aralığında ve 25-30 yaş aralığı tüm seyahat edenlerin yüzde 25'ini oluşturuyor. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yükselen Yıldız Olmaya Devam Ediyor

Özel Sağlık Sigortasına göre daha ekonomik primlerle satın alınabilen bireysel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıranların sayısının 2023 yılında geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 12 büyüdüğünü belirten Enuygunsigorta.com Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, büyümenin beklendiği üzere İstanbul, Ankara, İzmir’den geldiğini vurguladı. Büyükşehirleri Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Mersin, Diyarbakır, Tekirdağ ve Sivas takip ediyor. ENUYGUN Sigorta verilerine göre Tamamlayıcı Sağlık Sigortası satın alanların yüzde 40’ı gebelik planlayan anne adaylarından oluştu.

DASK’lı Konut Sayısı Arttı, Kasko Yüzde 8’de Kaldı

DASK’ta 15 Puanlık Artış

6 Şubat depreminin de etkisiyle bu yıl deprem sigortasına yönelim oldu. DASK’ta sigortalılık oranı 2022’de yüzde 43 iken 2023’te bu oran yüzde 58 oldu. Tüm Türkiye’de DASK’lı konutların yüzde 38’i Marmara, yüzde 18’i Ege bölgelerindeyken yüzde 2 ile en düşük sigortalı konut oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. 

Trafik Sigortasında Prim Artışı Yüzde 40

Trafik sigortasında tarife, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen tavan primler ile yönetiliyor. 2023’te ortalama prim artışı yüzde 40 civarında gerçekleşti. Ayrıca her yılbaşında olduğu gibi trafik limitlerindeki artış 2024 yılı için şöyle uygulanacak: Karşı tarafa verilen maddi hasar limiti 120 bin iken 1 Ocak 2024 itibari ile 200 bin TL olacak.

ENUYGUN Sigorta

Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketleriyle yaptığı iş birlikleri ve sigorta sektöründe alanında uzman kişilerden oluşan ekibiyle sektörün gelişimine öncü olan ENUYGUN Sigorta’nın kullanıcılarına sunduğu sigorta ürünleri ise şöyle; Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko, DASK, Özel Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Konut Sigortası, Seyahat Sigortası, Ferdi Kaza Sigortası, İhtiyari Mali Mesuliyet Paketleri (İMM). ENUYGUN Sigorta'nın anlaşmalı olduğu markalar ise Ak Sigorta, Aveon Global, Sompo Sigorta, Allianz Sigorta, Türkiye Sigorta, Anadolu Sigorta, HDI Sigorta, Zurich Sigorta, AXA Sigorta, Quick Sigorta, Bupa Acıbadem Sigorta, Ray Sigorta gibi öncü şirketler. Siz de sağlığınızı, evinizi ya da aracınızı sigortalatmak isterseniz https://www.enuygunsigorta.com/aracılığıyla istediğiniz teminatları içeren bir poliçe için en uygun fiyat teklifini alabilirsiniz. Eğer sigortanızı yaptırırken uzman kişilerle yüz yüze görüşmek isterseniz Optimum AVM'deki ENUYGUN Sigorta şubesinde konunun uzmanlarından destek alabilirsiniz.

https://www.ifhaber.com/sigortacilik/daskli-konut-sayisi-artti-kasko-yuzde-8de-kaldi/?feed_id=24031&_unique_id=658c9d36a50f7

sigorta haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan Oldu

Sigorta sektörünün öncü kuruluşu Anadolu Sigorta’da Genel Müdürlük görevine Zekai Mehmet Tuğtan atandı. Tuğtan, 20 Ocak 2023 itibarıyla yeni görevine başladı. Zekai Mehmet Tuğtan Kimdir? Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Zekai Mehmet Tuğtan, iş hayatına 2001 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. ’de Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2009 yılında Bireysel Bankacılık Satış Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı, 2013 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tuğtan, 2017 yılında Çarşı-Bakırköy Şubesi Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2018-2021 yılları arasında Bireysel Bankacılık Ürün Bölüm Müdürü, 2021-2022 yılları arasında Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü olarak görev yapan Tuğtan, aynı zamanda Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nda Denetçi, Anadolu Hayat Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesidir. 2022 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Programını tamamlayan Z. Mehmet Tu

Quick Finans 2. El Oto Raporu

2. El oto piyasasının nabzını tutan Quick Finans 2022 yılına ait en çok tercih edilen marka ve modeller ile 2023 yılı ilk çeyreğe ait öne çıkan trendleri paylaştı. SmartIQ tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 2. El oto satış noktalarından elde edilen verilerle oluşturulan raporda tüketicilerin tercihleri analiz edildi. 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clio Oldu 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clıo Oldu 2022 yılında toplam 3 Milyon 348 Bin araç el değiştirdi. En çok el değiştiren marka sıralamasında ilk sırada 542 bin araçla Renault yer aldı. Renault'yu sırası ile 457 bin araçla Volkswagen, 321 bin araçla Fiat, 249 bin araçla Opel ve 231 bin araçla Ford izledi. İlk 5 markanın toplam el değiştiren araç sayısı içindeki payı %54,1 olarak gerçekleşti. Model sıralamasında ise ilk sırayı 178 bin adetle Renault Clio aldı. Onu 171 bin adetle Fiat Egea, 153 bin adetle VW Passat, 138 bin adetle Fo

Ana Sigorta’dan Tastamam Kasko

Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaç... Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Tastamam Kasko, kaza ve çalınma gibi standart risklere ilave olarak mekanik arıza kaynaklı risklere karşı da teminat sunarken, aynı zamanda sigortalının aracına “geri alım opsiyonu” sağlayan, sektörün ilk ve tek kasko ürünü olma özelliğini taşıyor. Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay “Ana Sigorta olarak hedefimiz yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin […] sigorta haberleri https://www.ifhaber.com/sigortacilik/ana-sigortadan-tastamam-kasko/?feed_id=10821&_unique_id=646a78f7e5f97