Ana içeriğe atla

Türkiye Sigorta 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayınladı

Türkiye’nin lider sigorta şirketi Türkiye Sigorta, “Gelecek için Pozitif Etki” sloganıyla hazırladığı 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Çevik, yenilikçi ve duyarlı yaklaşımıyla hayatın her alanında çözüm üretmeyi ve sigortalılarının beklentilerini rekabetçi sigorta ürünleriyle en üst düzeyde karşılamayı hedefleyen Türkiye Sigorta, sürdürülebilirlik alanında da adımlar atmaya devam ediyor.

Topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle sürdürülebilirlik temelli hizmet anlayışını benimseyen Türkiye Sigorta, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Türkiye Sigorta’nın sürdürülebilirlik alanında attığı adımlara yer verilen raporda; 2022 yılında sektörün toplam prim üretiminin yüzde 123 artışla 235 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

Gücünü adından alan Türkiye Sigorta’nın yenilikçi yaklaşımları, doğaya ve çevreye duyarlı uygulamaları ile sürdürülebilirlik alanında her geçen gün performansını arttırdığını söyleyen Türkiye Sigorta Yatırımcı İlişkileri Direktörü Umut Kovancı, “2022 yılında elde ettiğimiz tüm sonuçlar ‘sürdürülebilir liderlik’ yaklaşımımızın başarılı finansal sonuçları olarak hayat buldu. Amacımız, üretim ve kârlılıkta sürdürülebilir liderliğimizi güçlendirirken sigorta kültürünü ülkemizde yaygınlaştırmak ve sektörümüzü hak ettiği yere getirmektir. ‘Gelecek için pozitif sigortacılık’ vizyonu ışığında, sermaye öğelerimiz ile yarattığımız ve paylaştığımız değeri artırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik uygulamalarımıza 2022 yılında da ara vermeden devam ettik.” dedi.

Sürdürülebilirlik alanında güçlü adımlar

Kurumsal sürdürülebilirlik kapsamında öncelikleri gözden geçirerek atacakları adımları belirlediklerini söyleyen Kovancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İklim değişikliği ile mücadele kapsamında; yenilenebilir enerji projelerine teminat sağlıyor ve tarım sigortası ürünlerimiz ile çiftçilerimizin ürünlerini koruma altına alıyoruz. Operasyonel süreçlerimizde de çevresel etkimizi azaltacak uygulamaları devreye alıyoruz. İklim Değişikliği Stratejimiz doğrultusunda karbon ayak izimizi belirlemeye yönelik çalışmaların kapsamını Kapsam-3 emisyonların ölçümü ile genişlettik. Çalışma arkadaşlarımızın gelişimlerini ise çeşitli sertifika programlarıyla destekleme devam ediyoruz.”

Kapsayıcı, düşük karbon ekonomisine geçişi destekleyen uygulamalar

Raporda ayrıca Türkiye Sigorta’nın “Herkes İçin Sigorta” anlayışı ile sektörün gelişen dinamikleri ve müşterilerinin öncelikli beklentileri doğrultusunda; kapsayıcı, düşük karbon ekonomisine geçişi destekleyen, uygun primlerle sunulan sürdürülebilir ürünleri ile sigortalılarının yanında olmaya devam ettiği de vurgulandı. Türkiye Sigorta’nın çalışanların motivasyonunu ve memnuniyetini artırmak adına yapılan uygulamalardan ve bu çabanın sonucu olarak 2022 yılında, Great Place To Work Enstitüsü’nün Güven Endeksi Araştırması’nın sonucunda “Harika Bir İş Yeri” sertifikasının sahibi olunmasına yer verildi. 2022 yılında Türkiye Sigorta olarak Basketbol Süper Ligi İsim Sponsorluğu ve Ampute Futbol Takımı Sponsorluğu’nun üstlenilmesi, sigorta okuryazarlığının toplumda yaygınlaşması için sigorta sektörünün en geniş katılımlı eğitim seferberliği olarak planlanan Esnafın Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Eğitimleri (ESİB) sponsorlarından biri olunması ve daha yeşil bir gelecek için 10 bin fidanlık bir Hatıra Ormanı oluşturulması da sürdürülebilirlik uygulamaları içerisinde yer aldı.  

Türkiye Sigorta’nın 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’na şu linkten ulaşılabilir:

https://www.ifhaber.com/sigortacilik/turkiye-sigorta-2022-surdurulebilirlik-raporunu-yayinladi/?feed_id=21848&_unique_id=655c9f8ef1e90

sigorta haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan Oldu

Sigorta sektörünün öncü kuruluşu Anadolu Sigorta’da Genel Müdürlük görevine Zekai Mehmet Tuğtan atandı. Tuğtan, 20 Ocak 2023 itibarıyla yeni görevine başladı. Zekai Mehmet Tuğtan Kimdir? Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Zekai Mehmet Tuğtan, iş hayatına 2001 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. ’de Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2009 yılında Bireysel Bankacılık Satış Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı, 2013 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tuğtan, 2017 yılında Çarşı-Bakırköy Şubesi Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2018-2021 yılları arasında Bireysel Bankacılık Ürün Bölüm Müdürü, 2021-2022 yılları arasında Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü olarak görev yapan Tuğtan, aynı zamanda Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nda Denetçi, Anadolu Hayat Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesidir. 2022 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Programını tamamlayan Z. Mehmet Tu

Quick Finans 2. El Oto Raporu

2. El oto piyasasının nabzını tutan Quick Finans 2022 yılına ait en çok tercih edilen marka ve modeller ile 2023 yılı ilk çeyreğe ait öne çıkan trendleri paylaştı. SmartIQ tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 2. El oto satış noktalarından elde edilen verilerle oluşturulan raporda tüketicilerin tercihleri analiz edildi. 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clio Oldu 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clıo Oldu 2022 yılında toplam 3 Milyon 348 Bin araç el değiştirdi. En çok el değiştiren marka sıralamasında ilk sırada 542 bin araçla Renault yer aldı. Renault'yu sırası ile 457 bin araçla Volkswagen, 321 bin araçla Fiat, 249 bin araçla Opel ve 231 bin araçla Ford izledi. İlk 5 markanın toplam el değiştiren araç sayısı içindeki payı %54,1 olarak gerçekleşti. Model sıralamasında ise ilk sırayı 178 bin adetle Renault Clio aldı. Onu 171 bin adetle Fiat Egea, 153 bin adetle VW Passat, 138 bin adetle Fo

Ana Sigorta’dan Tastamam Kasko

Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaç... Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Tastamam Kasko, kaza ve çalınma gibi standart risklere ilave olarak mekanik arıza kaynaklı risklere karşı da teminat sunarken, aynı zamanda sigortalının aracına “geri alım opsiyonu” sağlayan, sektörün ilk ve tek kasko ürünü olma özelliğini taşıyor. Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay “Ana Sigorta olarak hedefimiz yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin […] sigorta haberleri https://www.ifhaber.com/sigortacilik/ana-sigortadan-tastamam-kasko/?feed_id=10821&_unique_id=646a78f7e5f97