Ana içeriğe atla

Selva Eren DASK’ın Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi

Türk Reasürans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selva Eren, Doğal Afet Sigortaları Kurumu DASK’ın 2022 yılı ve 2023 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türk Reasürans olarak, DASK’ın Teknik İşleticiliğini devraldığımız 8 Ağustos 2020 tarihinden bu yana DASK’a fayda ve değer yaratacak birçok çalışma yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, çalışmalarımızın odağına her zaman deprem sonrası hazırlık planlarımızı koyarak hareket ettik. Bu anlamda da geçtiğimiz süre içinde DASK için oldukça önemli adımlar attık:

  • 22 Kasım 2022’de Ankara’da DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi’mizi açtık.
  • Deprem anında faaliyetlerin sürekliliğini temînen DASK’ın teknolojik altyapısının yeniledik.
  • Coğrafyamızda meydana gelebilecek olası büyük bir depremi göz önüne alarak ödeme kapasitemizi 117 milyar TL seviyesine çıkardık.
  • İhbar sistemlerinin, günün koşullarına cevap verebilecek hıza ulaşmasını sağladık.
  • 25 Kasım 2022 tarihi itibarıyla, sigortalılarımıza daha güçlü bir finansal güvence sunmak amacıyla 320 bin TL olan azami teminat tutarımızı 640 bin TL’ye yükselttik.

Tüm bu çalışmalara bağlı olarak;

  • Depremin ardından hızla çalışmalarımıza başladık ve depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden de ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik.
  • Ankara Olağanüstü Yönetim Merkezi’mizdeki ekiplerimize, İstanbul ekiplerimizin de katılımıyla tam kadro çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımız merkezimizde yoğun şekilde devam ediyor.
  • Yenilenen teknolojik altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmamıza imkân sağlayan ve olası bir afet anında bilgi sistemlerimiz sınırsız eşzamanlı ihbarı karşılayabilen bir yapıdadır.
  • Son olarak ödeme kapasitemiz sayesinde bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz.

23 Şubat 2023 tarihi itibariyle kurumumuza 265.177 adet hasar ihbarında bulunulmuştur.

Kurum olarak sıkça karşımıza çıkan iki konuyu açıklamak isterim;

1. Azami teminat

Zorunlu Deprem Sigortası ile sağlanan teminat tutarlarının artırılarak sigortalılarımıza daha güçlü bir finansal güvence sağlamak hedefiyle 25 Kasım itibarıyla Zorunlu Deprem Sigortası teminatları güncellenerek 1.508 TL olan inşaat birim metrekare maliyet tutarı 3.016 TL’ye, 320 bin TL olan azami teminat tutarı 640 bin TL’ye yükseltilmiştir.

Bu konuda bir açıklama yapmak isterim. Bildiğiniz gibi Zorunlu Deprem Sigortası zorunlu bir sigorta ve konut sahibi tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konu. Teminatları daha yüksek bir seviyeye çıkardığımız durumda reasürans maliyetleri ciddi oranda artacağı için poliçe primlerinde de artış yaşanacak ve vatandaşlarımız daha yüksek prim ödemek zorunda kalacaktır.

Zorunlu Deprem Sigortası poliçesine ödenebilir fiyatlarla erişilmesini her zaman ön planda tutarak hareket ediyor ve zorunlu olan kısmı belirli bir seviyede tutuyoruz. Fakat elbette, daha fazla teminat almak isteyen vatandaşlarımız, herhangi bir üst sınır olmaksızın DASK’ın üzerine sigorta şirketlerimizden ihtiyari sigorta yaptırabilirler.

Son olarak, meydana gelecek bir depremde hasarlar, hem fonlarımız hem de riskin devredildiği reasürörlerimiz tarafından karşılanmaktadır. Vatandaşlarımıza sağlanan teminatları artırmanın en önemli unsuru deprem fonlarımızın artırılmasıdır. Zira, sağlanacak reasürans koruması, maliyetinin yanında, dünyada belirli bir oranda kapasite bulunmaktadır. Bu sebeple kurum olarak yüzde 100 sigortalılık hedefimize büyük önem veriyor, vatandaşlarımızın bugünlerini güvence altına alırken gelecek için de bir kaynak yaratmış olacaklarını her fırsatta hatırlatıyoruz.

2. Ödeme Gücü

DASK olarak Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalılara verilen teminat karşılığında alınan primler ile bir deprem teminat havuzu oluşturuyoruz. Bu havuzun devlet kaynaklarından tamamen bağımsız olduğunun altını çizmek isterim. Sigortalılarımızın ödediği primlerden ve ilave olarak uluslararası reasürörlerden temin edilen sigorta koruması ile oluşturduğumuz bu kaynak, yalnızca sigortalılarımızın evlerinde oluşacak deprem kaynaklı hasarların tazmini için kullanılmaktadır. Bugün itibarıyla biriken deprem fonlarımız 23 Milyar TL seviyesinde olup, bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz mevcuttur. Bu kapasite ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz.

https://www.ifhaber.com/sigortacilik/selva-eren-daskin-faaliyetleri-hakkinda-bilgi-verdi/?feed_id=6108&_unique_id=63fcaf7730ccb

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan Oldu

Sigorta sektörünün öncü kuruluşu Anadolu Sigorta’da Genel Müdürlük görevine Zekai Mehmet Tuğtan atandı. Tuğtan, 20 Ocak 2023 itibarıyla yeni görevine başladı. Zekai Mehmet Tuğtan Kimdir? Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Zekai Mehmet Tuğtan, iş hayatına 2001 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. ’de Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2009 yılında Bireysel Bankacılık Satış Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı, 2013 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tuğtan, 2017 yılında Çarşı-Bakırköy Şubesi Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2018-2021 yılları arasında Bireysel Bankacılık Ürün Bölüm Müdürü, 2021-2022 yılları arasında Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü olarak görev yapan Tuğtan, aynı zamanda Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nda Denetçi, Anadolu Hayat Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesidir. 2022 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Programını tamamlayan Z. Mehmet Tu

Quick Finans 2. El Oto Raporu

2. El oto piyasasının nabzını tutan Quick Finans 2022 yılına ait en çok tercih edilen marka ve modeller ile 2023 yılı ilk çeyreğe ait öne çıkan trendleri paylaştı. SmartIQ tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 2. El oto satış noktalarından elde edilen verilerle oluşturulan raporda tüketicilerin tercihleri analiz edildi. 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clio Oldu 2022 Yılında En Çok El Değiştiren Marka Renault, Model İse Clıo Oldu 2022 yılında toplam 3 Milyon 348 Bin araç el değiştirdi. En çok el değiştiren marka sıralamasında ilk sırada 542 bin araçla Renault yer aldı. Renault'yu sırası ile 457 bin araçla Volkswagen, 321 bin araçla Fiat, 249 bin araçla Opel ve 231 bin araçla Ford izledi. İlk 5 markanın toplam el değiştiren araç sayısı içindeki payı %54,1 olarak gerçekleşti. Model sıralamasında ise ilk sırayı 178 bin adetle Renault Clio aldı. Onu 171 bin adetle Fiat Egea, 153 bin adetle VW Passat, 138 bin adetle Fo

Ana Sigorta’dan Tastamam Kasko

Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaç... Ana Sigorta tarafından tüketici ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Tastamam Kasko, kaza ve çalınma gibi standart risklere ilave olarak mekanik arıza kaynaklı risklere karşı da teminat sunarken, aynı zamanda sigortalının aracına “geri alım opsiyonu” sağlayan, sektörün ilk ve tek kasko ürünü olma özelliğini taşıyor. Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay “Ana Sigorta olarak hedefimiz yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin […] sigorta haberleri https://www.ifhaber.com/sigortacilik/ana-sigortadan-tastamam-kasko/?feed_id=10821&_unique_id=646a78f7e5f97